Pride 2024 #TrotseOuder

Juni is de maand waarin de wereld de regenboogliefde viert - de liefde van LGBTIQ+ mensen die zelfs vandaag de dag nog moeten vechten voor gelijke mensenrechten. Het onderwerp sociale gelijkheid ligt Dedoles na aan het hart en daarom proberen we elk jaar onze hand uit te steken en onze queervrienden te helpen op de weg naar acceptatie. Dit jaar hebben we ons gericht op de belangrijkste vorm van liefde - ouderliefde.

Verhalen waar liefde won #TrotseOuder

Bekijk drie inspirerende familieverhalen die laten zien hoe het leven zowel kleurrijk als gelukkig kan zijn dankzij de steun van onze dierbaren. Als jij of iemand waar je om geeft een coming out doormaakt, luister dan naar de ervaringen van mensen die hun vooroordelen opzij hebben gezet en besloten een manier te vinden om hun dierbaren te accepteren.

▶ Trotse ouder

Ouderliefde is de basis van alle liefde. Het is liefde in haar puurst mogelijke vorm. Deze liefde is onvoorwaardelijk en grenzeloos. Wat er ook gebeurt, deze band duurt eeuwig.

We willen het beste voor onze kinderen en dromen vaak over hun toekomst. Deze dromen kunnen echter oplossen als ze aan hun reis beginnen en zelf ontdekken wie ze willen zijn in het leven. We moeten ons realiseren dat ze misschien anders zijn. Ze hebben andere gevoelens, hoop en vaak een andere seksuele geaardheid. Ouderschap brengt veel uitdagingen met zich mee - en dit is er één van.

Accepteren dat ons kind deel uitmaakt van de queergemeenschap is misschien niet gemakkelijk. De angst voor het onbekende gaat gepaard met zorgen over hoe de maatschappij op deze realiteit zal reageren. Vroeg of laat zullen we ons realiseren dat de mening van anderen niet belangrijk is. Vooral niet voor onze kinderen. Ze hebben ons net zo hard nodig als vroeger. Ze hebben onze steun nodig en een omhelzing die altijd voor hen openstaat.

Laten we praten, laten we gewicht geven aan zelfs de woorden die we niet begrijpen en laten we boosheid en angsten omzetten in een hernieuwde poging om elkaar te begrijpen. Want als we de steun van onze geliefden hebben, hebben we alles in de wereld.

Wij zijn degenen die het uiteindelijk redden. Degenen die trots en vooroordelen opzij hebben gezet en hebben besloten om van de ziel van een persoon te houden, ongeacht in welk lichaam die zich bevindt. Daar kunnen we trots op zijn.

Wij van Dedoles geloven dat ouderliefde grenzeloos is en alles kan overwinnen. Sluit je bij ons aan en help ons een mooiere plek te creëren om samen te leven. #TrotseOuder

Doe mee aan de regenbooguitdaging

Ouderliefde zou niet voorwaardelijk moeten zijn en zou alles moeten kunnen overwinnen. Desondanks krijgen velen geen steun van hun familie en geliefden. Gelukkig zijn er non-profitorganisaties die hen bijstaan en mensen in deze gevallen steunen.

Net als voorgaande jaren hebben zij ook onze steun. OZ Dedoles SK doneert een financiële bijdrage van Munten van Dedoles-programma, beginnend bij € 5000, maar jouw betrokkenheid kan deze bijdrage verhogen tot € 12000. Het enige wat je hoeft te doen is reageren op onze socialmediaposts in juni over wat trotse liefde voor jou betekent. Voor elke opmerking zullen we € 5 extra toewijzen aan OZ Iniciativa Inakost.

Steun je dierbaren

Als je je dierbaren ook wilt steunen door deel te nemen aan de regenboogmars van dit jaar, download dan de banner waarmee je de wereld kunt laten weten dat je trots op ze bent. Je kunt de banner HIER downloaden.

Zeg het met een cadeau! ❤

Het mooiste cadeau dat we kunnen geven is onze steun. Maar soms is het moeilijk om de juiste woorden te vinden. Daarom hebben we een kleine tip voor je. Ontdek het trotse geschenk en gebruik het om je steun en acceptatie te tonen. Zet een stap vooruit en spreek je liefde uit zonder woorden te verspillen! Kies HIER → uit tientallen kleurrijke stukken in onze selectie.

Sta er niet alleen voor

Als je niet genoeg steun voelt van je omgeving of als je worstelt met je geestelijke gezondheid, aarzel dan niet om hulp te zoeken bij een non-profitorganisatie in de buurt. Zij kunnen je door de moeilijkste tijden heen helpen en de steun bieden die we allemaal verdienen.