Munten van Dedoles voor UNICEF


De missie van UNICEF is om kinderen in nood te helpen. De COVID-19 pandemie heeft de aanvoer van medicijnen, voedsel en de beschikbaarheid van medische zorg in derdewereldlanden onderbroken of vertraagd. Er is een dreigend gevaar dat er wereldwijd 6,7 miljoen kinderen ondervoed zullen raken als gevolg van de pandemie. Op dit moment sterven elk jaar 3 miljoen kinderen aan ondervoeding. Maar dat hoeft niet.Er zijn veel ziekten in de wereld die niet te genezen zijn. Echter, 95% van de kinderen die lijden aan ondervoeding kunnen worden geholpen met eenvoudige en goedkope programma's.

Om kinderen te helpen, gebruikt UNICEF speciaal op pinda's gebaseerd kant-en-klaar voedsel dat kinderen rechtstreeks uit zakjes kunnen eten. Het hoeft niet in de koelkast te worden bewaard of te worden verdund met water (dat in kritieke gebieden vaak besmet is), en de kinderen kunnen het direct uit het zakje eten, alleen of met de hulp van een ouder.
3 doses van dit voedsel voor de dagelijkse behoefte voor één kind kost slechts € 1.


We willen meehelpen bij de bestrijding van ondervoeding bij kinderen. Daarom hebben we besloten om de munten van Dedoles in de periode van 1 november tot 31 december 2020 in te zetten voor UNICEF.


Bedankt voor je hulp!


Meer informatie vind je HIER

Je kunt HIER ook een bijdrage leveren